Predložen pritvor za Selmina Ibrahimovića iz Lukavca

0
Radiosarajevo.ba
Predložen pritvor za Selmina Ibrahimovića iz Lukavca

Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona je predložilo sudiji za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla mjere jednomjesečnog pritvora za Selmina Ibrahimovića (33) iz Lukavca.

Razlog za ovaj prijedlog leži u osnovanoj sumnji da je počinio krivično djelo ubistvo u sticaju sa krivičnim djelom neovlašteno nabavljanje, držanje i prodaja oružja ili bitnih dijelova za oružje iz člana 72. Zakona o oružju i municiji TK, izvijestilo je Tužilaštvo TK.

Prema navodima tužilaštva, Ibrahimović je osumnjičen da je 15. aprila u kasnim večernjim satima došao pred kuću u kojoj je stanovao Alen Muharemović (35) u lukavaćkom naselju Koksara.

Pročitajte šta tačno piše u tekstu Nacrta rezolucije o genocidu u Srebrenici o kojoj će glasati UN

Noseći sa sobom ranije ukradeni pištolj, prvo je navodno imao verbalni sukob sa Muharemovićem, a potom ga je fizički napao i više puta udario drškom pištolja u glavu. Uslijed ovog incidenta, Ibrahimović je navodno iz neposredne blizine ispalio jedan hitac u glavu Muharemovića, usmrćujući ga.

Osumnjičeni je brzo nakon ovog događaja lišen slobode. Sektor kriminalističke policije MUP-a TK je obavio kriminalističku obradu i osumnjičenog, te je prateći materijalni dokazi predati u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog, a istraga je trenutno u toku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak