Predložen pritvor za Armina Ćuluma i ostale uhapšene u akciji "Geko"

1
Radiosarajevo.ba
Predložen pritvor za Armina Ćuluma i ostale uhapšene u akciji "Geko"

Tužilaštvo BiH je u predmetu organizovanog kriminala visokog nivoa uputilo Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičene Armina Ćuluma (1973), Alena Leon Ćuluma (2000), Justin Dargela (1990), Danila Željka Katanića (2002), te Endrine Tankošić (1995).

Predložen je pritvor u trajanju od mjesec dana.

Osumnjičeni se terete za krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom međunarodna trgovina ljudima, krivičnim djelom međunarodno navođenje na prostituciju, te krivičnim djelom pranje novca, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Vanredna sjednica: Doneseno 9 hitnih mjera za zaštitu od klizišta u općini Stari Grad Sarajevo

Podsjetimo, Ćulum i drugi uhapšeni su 8. oktobra u velikoj akciji FUP-a pod nazivom "Geko".

Ćulum je uhapšen na području Ljubuškog, a akcija se istovremeno odvijala i na području Sanskog Mosta.

Velika akcija FUP-a: Uhapšeno nekoliko osoba, među njima i Armin Ćulum

Armin i njegov brat Nermin Ćulum su od ranije javnosti poznati kao članovi motorističke organizacije United Tribuns koja je proglašena nacionalnom prijetnjom u BiH, dok je za njemačku ta organizacija mafijaška i treća po opasnosti u Evropi.

Prema ranijim navodima iz austrijskih i njemačkih policijskih krugova, članovi "United Tribuns" povezani su s poslovima u bordelima. Armin Ćulum navodno je do 2009. vodio bordele u Austriji, ali je nakon velike policijske racije pobjegao u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak