Predložen pritvor muškarcu zbog teškog ranjavanja na Baščaršiji

1
Radio Sarajevo
Predložen pritvor muškarcu zbog teškog ranjavanja na Baščaršiji

Postupajući tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo uputio je prijedlog za određivanja pritvora Tariku Švrakiću, koji je u koji je u četvrtak 20. juna ranio K. H. na Baščaršiji, potvrdila je za portal Radiosarajevo.ba Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS.

Osumnjičeni Švrakić tereti se za krivično djelo izazivanje opće opasnosti i nanošenja teških tjelesnih povreda.

Pritvor je predložen zbog opasnosti od prikrivanje dokaza, opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo i da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke.

Jeste li čuli za Dramadžiluk? Adnan Lugonić vas poziva u Kamerni teatar 55

Podjećamo, u četvrtak 20. juna oko 23.15 sati, u ulici Tabaci, upotrijebljeno je vatreno oružje prema K.H., koji je zadobio tešku tjelesnu povredu u predjelu lijeve noge. Ranjeni Sarajlija je zadržan na KCUS na daljnjem liječenju.

Nezvanično, uhapšeni je Tarik Švrakić koji je pucao na Kerima Hodu. Švrakić je 2013. bio uhapšen zajedno s Benjaminom Delalićem, pod sumnjom da su u ulici Džidžikovac učestvovali u tuči i pucnjavi, što su na suđenju demantovali, dok je Hodo dobro poznat organima policije, a bio je ranjen 2011. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Najnovije

Podijeli članak