Potvrđena optužnica protiv Zorana Čegara: Krivotvorio Ugovor o kupoprodaji nekretnine

3
Radiosarajevo.ba
Potvrđena optužnica protiv Zorana Čegara: Krivotvorio Ugovor o kupoprodaji nekretnine

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Zorana Čegara zbog produženog krivičnog djela krivotvorenje isprave.

Optuženi se tereti da je 18. januara 2019. godine, zemljišnoknjižnom uredu Općinskog suda u Sarajevu dostavio krivotvoreni Ugovor o kupoprodaji nekretnine u Nišićima, bez datuma i potpisa na ime Zoran Čegar i bez da je sačinjen od strane notara iz Srbije čiji pečat nije korišten u ugovoru.

Uknjižba je odbijena rješenjem Općinskog suda u Sarajevu. Čegar se tereti da je i četiri dana nakon toga, isti krivotvoreni Ugovor dostavio i Službi za imovinko-pravne, geodetske poslove i katastar u općini Ilijaš, iako je znao da navedeni ugovor, potvrda i klauzula nisu sačinjeni od strane notara iz Srbije.

UŽIVO | Lokalni izbori 2024: Žestoka utrka za gradonačelnika u ovom bh. gradu

Tako javne isprave upotrijebio je kao prave radi promjene upisa posjednika na tri parcele u Nišićima.

Postupajuća tužiteljica je za glavni pretres predložila sudu saslušanje četiri svjedoka, vještaka iz oblasti kriminologije i izvođenje više od 30 materijalnih dokaza. Predloženo je i oduzimanje krivotvorenih dokumenata, saopšteno je iz Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak