Potvrđena optužnica protiv organizatora kriminalne grupe Muhameda Zijadića: Pljačkali u više gradova

0
Radiosarajevo.ba
Potvrđena optužnica protiv organizatora kriminalne grupe Muhameda Zijadića: Pljačkali u više gradova

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva KS protiv Muhameda Zijadića organizatora kriminalne grupe zbog krivičnih djela Udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi sa više krivičnih djela teške krađe i razbojništva.

Zijadić je izručen je iz SR Njemačke nakon provedenog ekstradicionog postupka, s obzirom na to da se nalazio u bjekstvu i da je za njim bila raspisana međunarodna potjernica.

Optuženi se tereti da je od novembra 2020. do juna 2021. godine, organizovao i rukovodio aktivnostima grupe kojoj su kao članovi pristupili Almir Selmanović, Edin Haznadar, Kerim Ajkunić, Mesud Omerbegović i Eldin Šačić, koji su maskirani i na naročito brutalan i bezobziran način, nasilno ulazili u prodajne objekte na području Kantona Sarajevo i Srednjobosanskog kantona te otuđivali novac, cigarete, nakit i druge predmete.

Tragedija izbjegnuta za dlaku: Pogledajte šta je uradio pijani vozač

Otuđene predmete su potom preprodavali, a novac dijelili između sebe. Tako su pribavili protivpravnu imovinsku korist u novčanom iznosu većem od 70.000 KM.

Za glavni pretres, postupajući tužioci predložili su sudu saslušanje 44 svjedoka, četiri vještaka i izvođenje više od 200 materijalnih dokaza

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak