Ponovo uhapšen poznati prevarant: Faladžić varao firme u više gradova BiH

Radiosarajevo.ba
Ponovo uhapšen poznati prevarant: Faladžić varao firme u više gradova BiH
Ponovo je jučer uhapšen poznati prevarant Elvir Faladžić (34) rodom iz Konjica, nastanjen u Sarajevu, potvrđeno nam je iz policije.

On je policiji dobro poznat zbog prevara u više gradova u BiH, a u kojima je deblji kraj izvuklo nekoliko firmi, a sada je uhapšen na osnovu potrage Ministarstva za unutrašnje poslove Zapadno-hercegovačkog kantona (MUP ZHK-) , gdje je tražen zbog prevare počinjene u Širokom Brijegu.

On je osumnjičen za krivično djelo prevara te je potom predat MUP-u ZHK-u. Njega su zbog istog krivičnog djela pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili i u decembru prošle godine. Tada se sumnjičio da je oštetio firmu Riket d.o.o. iz Sarajeva.

Također se sumnja se da je i oštetio firmu Tehno-vox iz Istočnog Sarajeva prošlog ljeta, odakle je odnio dva televizora u vrijednosti od oko 1.250 KM. Nekoliko prevara počinio je i u Mostaru.

Protiv Faladžića je 2010. godine optužnicu podiglo Tužilaštvo BiH za krivično djelo nedozvoljenog korištenja autorskih prava. U njegovom vozilu su pronađena 1.454 piratska CD-a i DVD-a različitog sadržaja.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak