Policijska patrola: U Sarajevu je u subotu vozilo 20 pijanih vozača

2
Radiosarajevo.ba
Policijska patrola: U Sarajevu je u subotu vozilo 20 pijanih vozača

U subotu večernjim satima, 18. maja, policijski službenici Jedinice interventne policije u ulici Vidikovac bb, općina Stari Grad, lišili su slobode lice B. A. iz Breze zbog krivičnog djela iz člana 239 KZ FBiH – posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo je obaviješten o ovom slučaju.

"Osoba koja je lišena slobode predata je u prostorije za zadržavanje MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog krivičnog djela", naveli su u saopćenju iz MUP-a KS.

Brigitte Macron sve oborila sa nogu modnom kombinacijom na otvaranju Olimpijade

Tokom proteklog dana, službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo preduzimali su redovne mjere kontrole saobraćaja, pri čemu su uručili 450 prekršajnih naloga.

"Iz saobraćaja je isključeno 20 vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, četiri lica koja nisu stekla pravo na upravljanje motornim vozilom, dva motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole.

Također, jedno vozilo nije bilo registrovano, dok su tri motorna vozila isključena iz saobraćaja zbog tehničke neispravnosti", dodali su iz MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak