Policijska akcija u Tuzli: Lovili dilera, on se pokušao spasiti tako što je bacio 1.5 kilogram droge

0
Radiosarajevo.ba

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskih kantona, Sektor kriminalističke policije, Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga i Odsjek za kriminalističku tehniku, forenziku i kontradiverzionu zaštitu su u dane 15 i 16. marta 2024.godine u Tuzli poduzeli niz operativno - taktičkih i istražnih radnji

Tokom ove akcije je pronađena opojna droga "Amfetamin" u količini od 1479,856 grama (oko 1,5 kg).

Pronađenu i privremeno oduzetu drogu, od sebe je prilikom poduzimanja navedenih radnji odbacio E.K. (1993) iz Tuzle.

Reporteri bez granica kratkom porukom podsjetili Elmedina Konakovića na njegovu dužnost

E.K. je uhapšen te je i priveden u službene prostorije. N nakon kriminalističke obrade, isti je uz Izvještaj sa dokazima, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na nadležno postupanje.

"Policija je akciju provela radeći na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, te postupajući po Naredbi za pretresanje Općinskog suda u Tuzli", saopćeno je iz Uprave policije MUP-a TK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak