Policijska akcija u BiH: Uhapšen jedno lice zbog otmice

0
Radiosarajevo.ba
Policijska akcija u BiH: Uhapšen jedno lice zbog otmice

Službenici Uprave kriminalističke policije MUP-a RS predali su danas tužilaštvu N.R. iz Banja Luke osumnjičenog za otmicu u noći sa petka na subotu 17. na 18. maj 2024 godine.

Osim toga, kako navode iz MUP-a RS, osoba N.R. se sumnjiči i za sprečavanje dokazivanja i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova RS predali su u utorak, 21. maja u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva RS, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala lice inicijala N.R iz Banja Luke.

Lidlov centar od 200 miliona KM u BiH počeo dobijati obrise

"Za navedeno lice postoje osnovi sumnje da je počinilo krivično djelo "Sprečavanje dokazivanja" iz člana 336. stav 1. Krivičnog zakonika RS, a da je prethodno dana 17. i 18. maja 2024. godine izvršilo krivična djela "Otmica" iz člana 142. stav 2., a vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske, u sticaju sa krivičnim djelom "Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija" iz člana 361. Krivičnog zakonika Republike Srpske", navodi se u saopćenju MUP RS.

 Inače, N.R. je odranije poznat policiji po mnogim krivičnim djelima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak