Policija treba vašu pomoć: Uhapšena dvojica osumnjičenih za ubistvo na Stupu, za trećim se traga

0
Radiosarajevo.ba
Policija treba vašu pomoć: Uhapšena dvojica osumnjičenih za ubistvo na Stupu, za trećim se traga

Radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela ubistva koje se dogodilo jučer u popodnevnim satima u ulici Džemala Bijedića, općina Ilidža, na štetu migranta, a istragom je utvrđeno da se radi o osobi Y.N, iz Afganistana.

Pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su, pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, u kasnim popodnevnim satima na lokalitetu Dariva, područje općine Stari Grad, locirali i stavili pod kontrolu osumnjičene osobe.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Ubistvo (član 166. stav 1. KZ FBiH), lišeni su slobode 20-godišnji T.M., državljanin Afganistana i 19-godišnji A.M., državljanin Afganistana i predati u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. 

Pronađena djevojčica (14) iz Konjica: Jedan muškarac uhapšen

Za trećom osobom koja se dovodi u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela policijski službenici intenzivno tragaju, a radi se o licu Amir Tuatahe, rođen 2002., državljanin Afganistana.

Mole se svi koji imaju bilo kakva saznanja o traženoj osobi da jave na brojeve telefona 122, 033/ 206-666, 033/207-777 ili najbližoj policijskoj stanici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak