Policija objavila nove detalje o pucnjavi na Šipu: Traga se za dvojicom napadača

1
Radiosarajevo.ba
Policija objavila nove detalje o pucnjavi na Šipu: Traga se za dvojicom napadača

MUP KS otkrio je nove detalje pucnjave u sarajevskom naselju Šip, koja se dogodila u četvrtak, 18. jula u večernjim satima, a u kojoj je ranjen muškarac.

"Dana 18.07.2024. godine oko 19,55 sati PU Centar je obaviještena da je u ulici Branilaca Šipa, općina Centar, došlo do upotrebe vatrenog oružja uslijed čega je muškarac A.R. (1985) iz Sarajeva zadobio tjelesne povrede.

Nakon što je ekipa Zavoda hitne medicinske pomoći povrijeđenom na mjestu događaja pružila prvu pomoć, prebačen je na KCUS gdje je, van životne opasnosti, zadržan na daljnjem liječenju.

Osumnjičeni za pucnjavu na Šipu uhapšeni u Neumu

Uviđajem je rukovodila dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a obavili su ga pripadnici Uprave policije MUP-a KS.

Radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela Pokušaj ubistva (član 166. stav 1. KZ FBiH u vezi sa članom 28. KZ FBiH) policijski službenici su došli do saznanja koja dva lica se mogu dovesti u vezu s izvršenjem ovog krivičnog djela, te je raspisana operativna potraga i za njima se aktivno traga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak