Policija objavila detalje pucnjave u Starom Gradu: Uhapšena jedna osoba (70)

0
Radiosarajevo.ba
Policija objavila detalje pucnjave u Starom Gradu: Uhapšena jedna osoba (70)

Muškarac je u petak, 19. jula, ulici Boguševac, na području općine Stari Grad, ispalio jedan metak iz puške.

Kako navode iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, jučer oko 19.10 sati, telefonom je obaviještena PU Stari grad, da je u ulici Boguševac bb, općina Stari Grad, došlo do upotrebe vatrenog oružja na način da je lice Đ.I. rođen 1954. godine iz Sarajeva ispalio jedan hitac iz vatrenog oružja, puške.

Postupajući po ovoj prijavi na mjesto događaja izašli su policijski službenici PU Stari Grad koji su utvrdili da je prijava osnovana te da nije bilo povrijeđenih lica.

SDA: Ovo je nastavak agresivne politike Vučića. Pitanje je vremena kada će doći do esklacije stanja

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Zbog osnova sumnje da su počinjena krivična djela iz člana 323. I 371. KZ FBiH/ Izazivanje opće opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija/ istog dana u 19.40 sati policijski službenici lišili su slobode lice Đ.I. (rođen 1954. godine) iz Sarajeva.

Uhapšeni je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih sloboda MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenih krivičnih djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak