Policija moli građane za pomoć: Nakon ubistva u Srbiji, za napadačem se traga i u BiH

9
Radiosarajevo.ba

Zbog granične zone i sprečavanja krijumčarenja blizu Drine postoje kontrolni punktovi gdje policija dežura i zaustavlja sva sumnjiva vozila.

Kako saznaje Blic, ubice policajca dolazile su iz pravca Beograda u taksi vozilu, kada su ih pripadnici granične policije zaustavili radi redovne kontrole.

Kako saznaju, policajac Nikola Krsmanović ubijen je hicem u glavu, dok je njegov kolega Vjekoslav Ilić (50) upucan u rame.

Pucnjava u Sarajevu: Policija i hitna na terenu

"Sumnja se da je ubica Hajziri Artan pobjegao pješke ka Drini. Obaviješteni su organi u susjednim državama kako bi ubica bio što prije lociran i uhapšen", kaže izvor Blica.

Prema njegovim riječima, rijeka Drina je trenutno jako plitka zbog vremenskih uslova tako da je moguće već pobjegao na teritoriju BIH.

Policija objavila fotografije napadača: Ovo je muškarac kojeg traži cijela Srbija

I MUP RS uključio se u potragu za odbjeglim saučesnikom napadača koji je sinoć u Loznici ubio policajca Nikolu Krsmanovića.

"Od samog događaja, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS su u stalnoj komunikaciji sa kolegama iz Srbije i preduzimaju niz mjera na područjima koje operativno pokrivaju policijske uprave Zvornik i Bijeljina, a sve u cilju lociranja i lišenja slobode koji je počinilo ovo krivično djelo, imajući u vidu blizini granice dvije zemlje", navode iz MUP RS.

Foto: MUP Srbije: Hajziri Artan

Uz policijske službenike ove dvije uprave, u potragu su uključeni i pripadnici jedinica žandarmerije.

"Pozivamo građane, posebno one koji žive u navedenom pograničnom području, da ukoliko primjete lice sa fotografije, odmah pozovu policiju na broj 122", naveli su iz MUP.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak