Policija i dalje traga za odbjeglim zatvorenikom Nerminom Burekovićem

Radiosarajevo.ba
Policija i dalje traga za odbjeglim zatvorenikom Nerminom Burekovićem

Policija još uvijek n ije uspjela ući u trag osuđeniku  Nerminu Burekoviću koji je jutros u Zenici pobjegao svojim čuvarima, sudskim policajcima koji su ga trebali dovesti na suđenje u zenički sud. 

Ovo je za Radiosarajevo.ba potvrdila i Aldina Ahamić, portparol MUP-a ZDK-a. 

Prema nezvaničnim informacijama, Bureković koji kaznu izdržava u KPZ Mostar, iskočio je iz vozila sudske policije iskoristivši zastoj u saobraćaju u zeničkom naselju Crkvice te je pobjegao u nepoznatom pravcu. 

U potragu za Burekovićem,  koja je u toku, uključene su  jedinice Uprave policije MUP-a ZDK i Sudske policije. Bureković u Zenicu je jutros priveden na glavni pretres u Općinsku sud u svojstvu optuženog za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Desetine sudskih policajaca i vozila u Zenici u potjeri je za osuđenikom. vjedoci ga opisuju kao visokog, bez kose, u plavom zatvorskom odijelu i sa lisicama, ali nema potvrde opisa. 

U MUP-u ZDK kažu da asistiraju Sudskoj policiji, te da ne mogu komentirati događaj.

 Za sada nema informacija jesu li sudski policajci u tragu bjeguncu. Prema izjavi koju je za medije dao glavni zapovjednik Sudske policije Federacije BiH Edin Vehabović, angažirane su dodatne snage Sudske policije koje zajedno s pripadnicima Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona intenzivno tragaju za odbjeglim osuđenikom.

Dodao je da se, istovremeno, vrši i uviđaj činjeničnog stanja radi eventualnog utvrđivanja odgovornosti službenika Sudske policije, te da će više detalja u vezi s ovim slučajem biti poznato nakon okončanja istrage.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak