Ovo je objekat u BiH u kojem je nastradao mladić: ’Bio mu je prvi radni dan’

0
Radiosarajevo.ba

Velikom tugom obavijen je Sanski Most nakon što je sinoć u ranim večernjim satima, tragično nastradao Kristian Klarić (17), mladi i perspektivni sportista i golman Fudbalskog kluba “Rudar” iz Kamengrada.

Klarić je nastradao u ugostiteljskom objektu Hypnotic koji se nalazi u centru Sanskog Mosta, od posljedica strujnog udara. Kobne večeri to je bio njegov prvi radni dan u ulozi pomoćnog konobara, a okolnosti pod kojima se dogodila ova tragedija se još istražuju, prenosi Crna hronika.

Mladića je stresla struja kada je mokrim rukama dohvatio uređaj koji se nalazio pod električnim naponom, što je uzrokovalo trenutnu smrt.

Bh. judistkinja Anđela Samardžić uspješno operisana na KCUS-u

Istragu o ovome događaju vodi Tužilaštvo USK uz pomoć policije i angažovanih vještaka kako bi se istražile sve okolnosti ove nesreće. Tijelo nesretnog mladića prevezeno je u Kantonalnu bolnicu u Bihaću, kako bi se obavila obdukcija.

Ovaj događaj je potresao sve građane Sanskog Mosta, a zbog tragične smrti maloljetnika donesena je i odluka da se početak manifestacije “Ljeto na Sani”, koja je zakazana za večeras, odgodi i pomjeri za naredni dan.

Od strujnog udara smrtno stradao 17-godišnji nogometaš iz BiH

Klarić potiče iz skromne porodice, bio je zaljubljenik u fudbal, uzoran sportista i golman u pomenutom nogometnom klubu, a mnogi se prisjećaju kako je često pješačio kilometrima iz rodnog Starog Majdana, gdje je živio, kako bi na vrijeme došao na trening.

Iz FK Rudar su se od njega oprostili biranim riječima.

"Počivaj u miru dječače, žalosno je to da nisi stigao da ispuniš svoj san i postaneš vrhunski golman. Bio si uzor drugima da kada želiš nešto nije bitno koliko je to daleko, bitno je da radiš srcem. Nikada te nećemo zaboraviti, bićeš zauvijek u našim srcima", poručili su iz ovoga kluba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak