Osuđivani ubica iz BiH uhapšen zbog razbojništva, dobro je poznat policijskim agencijama

0
Radiosarajevo.ba
Osuđivani ubica iz BiH uhapšen zbog razbojništva, dobro je poznat policijskim agencijama

Osuđivani ubica Jasmin I. (32) i Nebojša J. (25), obojica iz Banje Luke, uhapšeni su zbog sumnje da su počinili razbojništvo nad sugrađaninom koga su pretukli, a potom mu iz novčanika ukrali 700 maraka.

Napad se dogodio 3. jula na parkingu u banjalučkom naselju Starčevica. Nakon napada žrtva je završila na UKC Republike Srpke.

"Policijski službenici PU Banjlauka identifikovali su i uhapsili N.J. i J.I. zbog sumnje da su počinili krivično djelo razbojništvo. Naime, policiji je 3. jula oštećeni prijavio da su ga, neposredno prije prijave, na parkingu napala dva nepoznata muškarca i iz novčanika mu ukrali 700 KM, pri čemu je zadobio tjelesne povrede”, navode u PU Banjaluka.

Poslije kriminalističke obrade Ilijić i Nebojša J. su pušteni da se brane sa slobode. Nakon kompletiranja predmeta protiv njih će biti podnesen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Banjoj Luci.

Ramo i Arnel Isak glasali u Lukovom polju: 'Ovo su izbori na kojima se odlučuje o budućnosti Zenice'

Osumnjičeni Ilijić je dobro poznat istražnim organima. Odležao je sedam godina zatvora zbog ubistva Mustafe Likića iz Sanskog Mosta. Zločin se dogodio 29. maja 2015. godine ispod zidina tvrđave Kastel u Banjoj Lluci.

Ilijić i Likić su bili dobri prijatelji, a u presudi se navodilo da su se kobno veče posvađali. Došlo je do tuče tokom koje je Ilijić šakom u glavu udario Likića koji je od udarca pao i udario glavom o kamen. Optuženi ga je potom više puta nogom udario u glavu, nanijevši mu frakture kostiju lobanje.

Šta se dešava u Sarajevu: Potukli se radnici na gradilištu - objavljen snimak

”Likić je izgubio svijest i Ilijić ga je u takvom stanju odvukao do korita Vrbasa i gurnuo u vodu, usljed čega se utopio”, navodilo se u presudi.

Likićevo tijelo su 12 dana nakon ubistva ribari pronašli u Vrbasu. Istragom je utvrđeno da je on došao u posjetu Ilijiću, koji je priznao zločin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak