Osuđeni na po 17 godina zatvora zbog brutalnog ubistva starca

Radiosarajevo.ba
Osuđeni na po 17 godina zatvora zbog brutalnog ubistva starca
Kantonalni sud Tuzla je, nakon okončanog glavnog pretresa po optužnici Tužilaštva Tuzlanskog kantona, objavio osuđujuću presudu za Slađana Mitrovića (26) i Sulejmana Đelibašića (27), s područja Bijeljine.

Sud im je izrekao kazne od  po 17 godina zatvora zbog krivičnog djela razbojništvo, prilikom čega je iz koristoljublja ubijen sedamdesetpetogodišnji Milan Sarić u njegovoj porodičnoj kući u naselju Sarići na području Teočaka u decembru 2015. godine.

Podsjećamo, Kantonalno tužilaštvo tuzlanskog kantona je Mitrovića i Đelibašića optužnicom teretilo da su kao saučesnici u periodu od 17. do 23. decembra 2015. godine ušli u kuću Milana Sarića u mjestu Teočak, zavezali mu ruke iza leđa, zadali mu veći broj udaraca rukama, nogama i tupim predmetima u tijelo, te jedan udarac nogom u bradu koji je uzrokovao smrt Sarića. Nakon toga su ispremetali stvari u kući, te pronašli i otuđili oko 750 KM koje je oštećeni imao u ladici.

Ovo Tužilaštvo je u saradnji s MUP-om TK-a, i uz podršku Centra javne bezbjednosti  Bijeljina, došlo do operativnih podataka  o identitetu  osumnjičenih,  koji su u februaru 2016. godine lišeni slobode.

 Po naredbi ovog  Tužilaštva, Centar za forenzička ispitivanja, vještačenja i istraživanja Federalne uprave policije je uradio DNK analizu bioloških tragova pronađenih na mjestu događaja i uporedio ih s uzorcima krvi osumnjičenih osoba. DNK analizom je utvrđeno da biološki tragovi pronađeni u kući pripadaju osumnjičenim osobama.

Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona će u narednom periodu primiti pismeni otpravak presude, nakon čega će se izvršiti analiza i donijeti odluka da li će se izjaviti žalba na ovu presudu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak