Osobe koje su pokušale oboriti krst na Zlatištu u policijskoj stanici na Palama

Radiosarajevo.ba
Osobe koje su pokušale oboriti krst na Zlatištu u policijskoj stanici na Palama

Pet osoba pokušalo je oboriti krst na Zlatištu, potvrdila je za Radiosarajevo.ba glasnogovornica CJB Istočno Sarajevo Danka Tešić.

Naime, policija je sinoć oko 22 sata i 50 minuta dobila dojavu da nepoznata lica pokušavaju da uklone ili obore vjerski simbol postavljen dan ranije na Zlatištu iznad Sarajeva.

"Nakon dojave policija zatiče pet osoba, od kojih jedno maloljetno lice, koje pokušavaju sajlom zakačiti i oboriti postavljeni krst", kaže Tešić.

"Pripadnici policije su ove osobe pozvali u prostorije PS Istočno Novo Sarajevo, a nakon što je tužilac zaključio da nema elemenata krivičnog djela u njihovom postupku te su pušteni kući i pozvani da danas dođu u policijsku stanicu na Pale na informativni razgovor", kazala je Tešić.

Prema posljednjim informacija oni su se odazvali ovom pozivu i upravo se nalaze u službenim prostorijama na informativnom razgovoru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak