Oprašta zalutali metak koji ga je pogodio u glavu, ali žali za izgubljenim turnirom

Radiosarajevo.ba
Oprašta zalutali metak koji ga je pogodio u glavu, ali žali za izgubljenim turnirom

Uskoro u Sarajevu počinje suđenje zbog ranjavanja bivšeg Sarajlije, sada Beograđanina, Duška Krtolice.

Podsjećamo, Krtolica je prošlog ljeta,za vrijeme međunarodnog turnira u glavnom gradu BiH, čitavu utakmicu branio sa metkom u glavi, koji ga je pogodio još dok se zagrijavao.

Istraga je ustanovila da je Sarajlija, Sejno Ligata, veseleći se na svadbi, ispalio hitac koji je padajući završio u glavi nesrećnog Krtolice, koji je došao iz Beograda da pomogne prijateljima iz ekipe Buća potok. Mjesto veselja je bilo daleko od igrališta, kako kaže njegov advokat Duško Tomić, oko dva kilometra, prenose Novosti.

"Kad je potekla krv iz glave, mislio sam da sam se udario u stativu i da će sve biti u redu", priča Duško za Novosti.rs, koji Vaskrs proslavlja kod majke Vide (85) u Sarajevu. 

"Stiskao sam zube, izdržao utakmicu do kraja, u želji da moja ekipa pobedi. Slavili smo rezultatom 5:1. Čim je utakmica završena, pao sam, odveli su me u bolnicu, gde sam pao u komu. Otkazale su mi i noge i ruke, izgubio sam moć govora. I sad, posebno kad je promena vremena, imam tegobe."

Ljekari koševske bolnice su se, kad je Dušan došao sebi, interesirali da li je metak iz rata, ali pošto Dušan nije učestvovao u ratu, bilo je jasno da je “izvor” sa nekog događaja. Ispostavilo se sa - sportskog!

"Dušanova žrtva za omiljenu ekipu, koja je pobijedila na turniru, međutim, ispostavilo se da je bila uzaludna, jer je diskvalificirana, pošto je ocijenjeno da nije bio registriran", kaže njegov advokat Tomić.

"To ga je, u svim ranama, još više zaboljelo, kao velikog zaljubljenika u sport, koji je prije rata igrao za više klubova u Sarajevu, od Famosa do Pofalića."

U Sarajevu ovih dana počinje snimanje dokumentarnog filma o Dušanu Krtolici, čiji je reditelj Ademir Kenović, a koji će predstavljati BiH na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Kao veliki čovjek, Krtolica je oprostio Sejni Ligati. Kako kaže, to se svakome moglo dogoditi.

"Opraštanje ću potvrditi i zvanično, pred Općinskim sudom u Sarajevu, pred vijećem sudije Melike Muretić, gde se Ligati sudi za izazivanje opće opasnosti, čija je posljedica teško ranjavanje opasno po život", objašnjava Duško.

"Praštanje je i ljudski i sportski. Tako sam odlučio i tako će biti. Želio bih da nas ovakvi primjeri vezuju u budućnosti."

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak