Sud potvrdio optužnicu protiv Tarika Švrakića i Jane Tadić: Evo za šta ih tačno terete

0
Radiosarajevo.ba
Sud potvrdio optužnicu protiv Tarika Švrakića i Jane Tadić: Evo za šta ih tačno terete

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Tarika Švrakića i Jane Tadić.

Švrakić je optužen za teško krivično djelo protiv opće sigurnosti ljudi i imovine i nedozvoljeno držanje oružja, dok je Tadić optužena zbog krivičnog djela pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela.

Tarik Švrakić se tereti da je 20. juna 2024. godine, oko 23 sata u ulica Tabaci broj 3, na parking prostoru Telali na kojem se nalazio K.H., bez ikakvog povoda i razloga počeo ga provocirati.

Marija Šerifović počastila fanove u Sarajevu: Večer puna ljubavi i radosti na Baščaršiji

Kada je K. H. od njega zatražio da ide kući, optuženi je iza pojasa izvadio pištolj i njime oštećenog udario u glavu, nakon čega je ispalio jedan hitac u pravcu lijeve natkoljenice K.H., nanijevši mu teške tjelesne povrede opasne po život.

Optuženi je potom otišao u ulici Halači gdje se našao sa optuženom Tadić i predao joj pištolj, koja ga je odnijela kući kako bi prikrila oružje i tragove. Postupajuća tužiteljica je u optužnici predložila sudu produženje pritvora Tariku Švrakiću.

Za glavni pretres predloženo je saslušanje osam svjedoka, četiri vještaka i izvođenje više od 60 materijalnih dokaza

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak