Određen pritvor za pet uhapšenih u velikoj policijskoj akciji "Roleks"

0
Radiosarajevo.ba
Određen pritvor za pet uhapšenih u velikoj policijskoj akciji "Roleks"

Sud Bosne i Hercegovine odredio je jednomjesečni pritvor bandi koja je uhapšena u okviru akcije "Rolex", a koji se sumnjiče za djela organizovanog kriminala.

Sud Bosne i Hercegovine je 13. juna 2024., u predmetu Milan Rašević i drugi, nakon održanog ročišta po prijedlogu Tužilaštva BiH za određivanje pritvora osumnjičenim, donio rješenje kojim prihvaćen navedeni prijedlog i osumnjičenim Milanu Raševiću, Danijelu Dragašu, Branku Dragašu, Milanu Lazareviću i Draženu Salamadiji određen pritvor.

Pritvor po ovom rješenju može trajati najduže mjesec dana od dana lišenja slobode, odnosno do 11.jula 2024. godine ili do nove odluke Suda.

Izraelski mediji tvrde: U zračnom napadu ranjen vođa Hezbollaha

Navedene osobe iz ovog predmeta su osumnjičene da su počinile krivično djelo organizirani kriminal iz člana 250. stav 3. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine (KZBiH), u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. KZBiH, navodi se u saopćenju.

Podsjećamo, kako je prethodno navedeno iz Tužilaštva, u okviru predmeta sa dokazima iz Skaj i Anom aplikacija prikupljeni su dokazi da su osumnjičeni, kao organizovana kriminalna grupa, u periodu od 2019. do 2021. godine krijumčarili opojne droge na području BiH, Crne Gore i zemalja regiona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak