Odgođeno suđenje za pokušaj ubistva Benjamina Delalića

Radiosarajevo.ba
Odgođeno suđenje za pokušaj ubistva Benjamina Delalića

Suđenje Alenu Grbi i Anelu Krši, koji se terete za pokušaj ubistva Benjamina Delalića 3. septembra prošle godine u Olovskoj ulici u Sarajevu, a koje je trebalo početi jučer u Kantonalnom sudu u Sarajevu, prolongirano je za 12. februar ove godine.

Nakon pucnjave i ranjavanja: Grbo i Kršo pokušali Delaliću oteti vozilo?

Naime, Grbo je zbog drugog predmeta odveden u Sud BiH te je iz tog razloga ročište odgođeno. 

Podsjećamo, Delalić je ranjen u rame i ruku kada su se Grbo i Kršo automobilom Alfa Romeo zaustavili pored Renaulta Megan, u kojem je bio Delalić.

Prema riječima očevidaca, čula su se dva pucnja, nakon čega se Alfa Romeo udaljio u pravcu Švrakinog Sela, a Delalić se odvezao do Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, poslije čega je prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu i operiran.

Grbo je uhapšen 6. septembra prošle godine i od tada se nalazi iza rešetaka, dok se Kršo policiji predao 12. septembra u pratnji advokata, piše Avaz.ba

U međuvremenu, Krši je bio ukinut pritvor i bio je pušten da se brani sa slobode, no nakon podizanja optužnice, ponovo mu je određen pritvor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak