Oba vozila prošla kroz crveno, poginule tri osobe: Pravosnažno u BiH osuđen na tri godine zatvora

0
Radiosarajevo.ba
Oba vozila prošla kroz crveno, poginule tri osobe: Pravosnažno u BiH osuđen na tri godine zatvora

Siniša Stevanović iz Brčkog pravosnažno je osuđen na tri godine zatvora za krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja, odnosno zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj su poginuli supružnici Dževdeta (51) i Fahrudin Bećirović (49), te Almir Dalamić (47) iz Tešnja.

Nesreća se dogodila u Lončarima u septembru 2020. godine. Na mjestu nesreće su poginuli putnici u kombiju Almir Dalamić i Dževdeta Bećirović, dok je njen suprug Fahrudin Bećirović preminuo u bolnici u Brčkom.

Pravosnažnu presudu donijelo je vijeće Vrhovnog suda RS, koje je preinačilo prvostepenu presudu Okružnog suda u Doboju i kazna je umanjena za jednu godinu.

Policijska akcija u BiH: Zbog kupovine glasova na lokalnim izborima istražuju se još dvije osobe

Žalba tužilaštva je odbijena kao neosnovana, a žalba odbrane djelimično uvažena.

"Presuda je preinačena u dijelu koji se odnosi na visinu kazne, a koja je smanjena sa četiri na tri godine zatvora", navedeno je u Vrhovnom sudu RS.

Optuženom je izrečena i mjera zabrane upravaljanja vozilom "B" kategorije u trajanju od tri godine, u koju se ne uračunava vrijeme provedeno u zatvoru.

Podsjetimo, nesreća se dogodila 5. septembra 2020. godine u 2.20 sati u Lončarima, u općini Donji Žabar, kada je došlo do sudara Stevanovićevog audija B8 sa kombijem mercedes vito.

U presudi se navodi da Siniša Stevanović, na raskrsnici magistralnog puta nije zaustavio vozilo na crvenom svjetlu, a vozio je brzinom od 84,8 km/h, na mjestu gdje je ograničenje do 60 km/h.

"Prednjim dijelom audija udario je u bočnu stranu kombija, kojim je upravljao Fahrudin Bećirović, koji je također prošao kroz crveno svjetlo brzinom od 63,85 km/h, gdje je ograničenje do 40 km/h", navodi se u presudi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak