Novo hapšenje u BiH, pronađeno vatreno oružje

0
Radiosarajevo.ba

U utorak, 03. septembra, policijski službenici Terenskog ureda Mostar Federalne uprave policije su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona proveli operativnu akciju kodnog naziva 'White' na području općine Čapljina.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Čapljini, slobode je lišeno lice inicijala N.R. (1988) iz Čapljine, zbog sumnje u izvršenje krivičnih djela "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" iz člana 238. KZ FBiH i "Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija" iz člana 371. KZ FBiH.

Izvršen je pretres stambenog objekta koje koristi navedeno lice, kojom prilikom je pronađeno vatreno oružje (pištolj i puška).

Dvije osobe koji su učestvovale u pucnjavi i ubistvu u Sarajevu privedene u Tužilaštvo KS

Pored oružja, pronađena je i određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, oređeni iznos novca u različitim apoenima, mobilni telefoni, vage za precizno vaganje, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela.

Navedeno lice će biti kriminalistički obrađeno i ispitano u svojstvu osumnjičenog u prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak