Novi detalji: Pronađeno pet tijela nakon prevrtanja čamca u rijeci Drini

1
Radiosarajevo.ba
Novi detalji: Pronađeno pet tijela nakon prevrtanja čamca u rijeci Drini

U jutarnjim satima 22. augusta, u rijeci Drini kod Bratunca prevrnuo se čamac sa migrantima. Dosad je pronađeno pet tijela nakon što se prevrnuo čamac sa tridesetak putnika, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

"Jutros je na teritoriji opštine Bratunac u ranim jutarnjim satima došlo do prevrtanja čamca sa migrantima, koji su prelazili sa teritorije Republike Srbije na teritorij Republike Bosne i Hercegovine. Jedan dio migranata je uspio izaći na obalu, dok se za drugim osobama traga. Dosad je pronađeno pet tijela", rekao je Boris Trninić, direktor Uprave civilne zaštite RS, za portal Radiosarajevo.ba

Incident je prijavljen oko 5 sati ujutro Graničnoj policiji Ljubovija od strane graničnih organa Bosne i Hercegovine i lokalnog mještanina. Čamac se prevrnuo tokom noći dok su migranti pokušavali da pređu rijeku između mjesta Drlača u opštini Ljubovija i Orlice u opštini Zvornik.

Novak Đoković dobio veliki mural u bh. gradu, oduševljeno ga podijelio na Instagramu

Od 25 osoba koje su se nalazile u čamcu, 18 je uspjelo da stigne do obale, uključujući troje djece. Policija i vatrogasci-spasioci trenutno rade na identificiranju preminulih i pružanju pomoći preživjelima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak