Novi detalji o ubistvu u Sarajevu: Sarajkić nije osuđivan, a ubijeni Kršo ima devet krivičnih djela

1
Fena / Radiosarajevo.ba

U Prostorijama za zadržavanje osoba lišenih slobode Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo još uvijek traje kriminalistička obrada nad Nihadom Sarajkićem (32) iz Sarajeva, koji je osumnjičen da je u ponedjeljak, 10. juna, iz vatrenog oružja na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu ubio Anela Kršu (39).

"Nakon kriminalističke obrade lišeni slobode će biti predat u daljnju nadležnost postupajućeg tužioca Kantonalnog Tužilaštva Kantona Sarajevo", potvrdila je Mersiha Novalić, glasnogovornica MUP-a KS, prenosi Fena. 

Prema dosadašnjim saznanjima, policija je utvrdila da je 39-godišnji Anel Kršo od 2008. godine do danas prošao kroz kaznenu evidenciju sa devet pravosnažnih presuda za različita krivična djela.

Klasa i u 38. godini: Džeko zablistao i hat-trickom približio Fenerbahce trećem pretkolu Lige prvaka

Među krivičnim djelima za koja je osuđivan su nasilje u porodici, posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja, ubistvo u pokušaju i krijumčarenje.

Nihad Sarajkić (32) iz Sarajeva do sada nije osuđivan.

Više detalja o novoj pucnjavi u Sarajevu možete pročitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak