Nesreća na cesti u BiH: Sudarili se kamion i putničko vozilo, ustanovljene teške tjelesne povrede

0
Radiosarajevo.ba
Nesreća na cesti u BiH: Sudarili se kamion i putničko vozilo, ustanovljene teške tjelesne povrede

U utorak, 16. jula, dogodila se nova saobraćajna nesreća na bh. cesti, u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne povrede.

"Dana 16. jula 2024. godine u 15.35 sati u mjestu Ljubina, područje općine Ilijaš, dogodila se saobraćajna nezgoda.

Tom prilikom došlo je do sudara putničkog motornog vozila Peugeot, kojim je upravljao S.A., rođen 1978. godine, nastanjen u Ilijašu i teretnog motornog vozila MAN, kojim je upravljao D.F., rođen 1974. godine, nastanjen u Srebreniku.

Milorad Dodik stigao na Sud BiH: Pogledajte ko ga je sve došao podržati

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobio je 46-godišnji vozač A.S., a ljekarska pomoć mu je ukazana na KCUS, gdje je zadržan na daljem liječenju.

Lakše tjelesne povrede zadobio je maloljetni putnik iz vozila Peugeot, koji je nakon ukazane ljekarske pomoći upućen na kućno liječenje.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju rad na dokumentovanju ove saobraćajne nezgode", saopšteno je iz MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak