Nema vozačku, ne plaća kazne, a jučer je skrivio i udes u Sarajevu: 43-godišnjak ostao bez Passata

4
Radiosarajevo.ba
Nema vozačku, ne plaća kazne, a jučer je skrivio i udes u Sarajevu: 43-godišnjak ostao bez Passata

Tokom jučerašnjeg dana, 11. jula, dva bahata vozača ostali su bez svojih 'limenih ljubimaca' u Sarajevu. Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo danas, 12. jula, doznaje se sljedeće:

"Dana 11. jula 2024. godine u 13,30 sati u ulici Hambina Carina, općina Stari Grad, policijski službenici PU Stari Grad su prilikom vršenja uviđaja saobraćajne nezgode kontrolisali vozača putničkog motornog vozila VW Passat, M.P., rođen 1981. godine u Zvorniku, nastanjen u Sarajevu.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da 43-godišnjak upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, te da u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 34.931,00 KM. Od prekršitelja je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz člana 184. ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini."

Je li ljetovanje u Hrvatskoj postalo preskupo? Ovi su turisti pronašli alternativu na novoj lokaciji

A, deset minuta nakon ponoći, sarajevska policija uhvatila je još jednog bahatog vozača koji je ostao bez - mopeda. Iz MUP-a navode:

"Dana 11. jula 2024. godine u 00,10 sati u ulici Gornja Luka, općina Ilijaš, policijski službenici PU Ilijaš su kontrolisali moped Yiben, kojim je upravljao M.O., rođen 1998. godine, nastanjen u Ilijašu, a koji se prethodno u ulici Hašima Spahića, oglušio na naredbu policijskih službenika da se zaustavi i nastavio kretanje prema naselju Gornja Luka.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da je 27-godišnjak višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 3.5520,00 KM.  Od prekršitelja je privremeno oduzet moped, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjene prekršaje iz oblasti ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak