Napadnuta povratnica kod Vozuće: Oglasio se Zukan Helez

4
Radiosarajevo.ba
Napadnuta povratnica kod Vozuće: Oglasio se Zukan Helez

Povratnica Ljeposava Petković (77) je pretučena u naselju Vozuća kod Zavidovića, a o ovom incidentu se oglasio i Zukan Helez, ministar odbrane Bosne i Hercegovine. 

Objavu Zukana Heleza na Facebooku prenosimo u cijelosti: 

"Užasnut sam vijestima jutros o napadu na Ljeposavu Petković (77) koja je pretučena u porodičnoj kući u Stošnici kod Vozuće u Zavidovićima.

Odbijen zahtjev: Zločinac Ratko Mladić neće biti prebačen na liječenje u Srbiju

Naime, oko 2.00 sata iza ponoći dva mlađa lica sjekirom razvalila ulazna vrata kuće, te prijeteći da će je ubiti tražili od nje novac. Ljeposlava je tom prilikom udarena u glavi te joj je polomljena proteza.

Najoštrije osuđujem ovaj brutalni napad i razbojništvo nad nemoćnom staricom.

Prema Aneksu VII, vlasti su se obavezale da se izbjeglicama i raseljenim osobama omogući siguran povratak, bez rizika od uznemiravanja, zastrašivanja, progona ili diskriminacije.

Policijski i pravosudni organi na svim nivoima moraju biti efikasniji u procesuiranju odgovornih za napade na povratnike u svim dijelovima BiH. Zahtjevam od njih da se posvete svom poslu, procesuiraju odgovorne te zaštite povratnike i njihovu imovinu", objavio je Zukan Helez. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak