Na Ilidži iz vatrenog oružja teško povrijeđen Ć.H.

Radiosarajevo.ba
Na Ilidži iz vatrenog oružja teško povrijeđen Ć.H.

Tri nepoznate, maskirane, osobe u srijedu, rano ujutro, napale su, a potom vatrenim oružjem povrijedile Ć.H. (1971.) rođen u Konjicu, nastanjen u Sarajevu. 

O slučaju koji se dogodio u haustoru zgrade ulica Trg oteškog bataljona, općina Ilidža obaviještena je IV PU oko 02.30 sati. 

Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u KCUS-u u Sarajevu, gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede. 

O slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca. 

RASVIJETLJENO KRIVIČNO DJELO RAZBOJNIŠTVA 

Dvije nepoznate osobe u srijedu u 18.20 sati u ulici Skendera Kulenovića, općina Vogošća, izvršile su krivično djelo razbojništva nad radnicama u prodavnici Rašmer

Tom prilikom uz prijetnju nožem ukradena je određena suma novca. 

Radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela, istog dana u 22 sata, u ulici Igmanska, općina Vogošća, policijski službenici V PU su pronašli i uhapsili H.S. (1995.) i H.M. (1994.) obojica rođeni u Srebrenici nastanjeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo razbojništvo. 

O slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uhapšeni su predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. 

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti tih osoba. 

RAZBOJNIŠTVO U SPORTSKOJ KLADIONICI 'MILENIUM' 

Nepoznate osobe u srijedu oko 20.40 sati u ulici Zmaja od Bosne, općina Novo Sarajevo, izvršile su krivično djelo razbojništva nad radnicom u sportskoj kladionici 'Milenium'. 

Tom prilikom uz prijetnju pištoljem ukradena je određena suma novca. O slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca. 

AKTIVIRAN CS SPREJ U PRVOJ GIMNAZIJI 

Policijski službenici I PU u srijedu oko 21.55 sati uhapsili su K.A. (1995.) iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opće opasnosti. 

On je tog dana oko 18.15 sati, u prostorijama škole 'Prva gimnazija', ulica Gimnazijska, općina Centar Sarajevo, aktivirao CS - sprej, kojom prilikom je povrijeđena J.J. iz Sarajeva. 

Povrijeđenoj je ljekarska pomoć ukazana u KCU u Sarajevu, gdje su joj konstatovane lakše tjelesne povrede. 

O slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a K.A. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. 

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela. 

STANJE U SAOBRAĆAJU 

Na području Kantona Sarajevo u protekla 24 sata dogodilo se 16 saobraćajnih nesreća i sve su sa materijalnom štetom. 

Zbog upravljanja motornim vozilom pod djejstvom alkohola iz saobraćaja su isključena dva vozača. 

Isključeno je i pet osoba zbog upravljanja motornim vozilom prije sticanja prava na upravljanje, dva motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i četiri neregistrovana motorna vozila, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak