Modričanka priznala policiji da je slagala da je opljačkana

Radiosarajevo.ba
Modričanka priznala policiji da je slagala da je opljačkana
Modrička policija podnijela je tužilaštvu izvještaj protiv žene čiji su inicijali M.Đ. koja je lažno prijavila da je opljačkana u Modriči.

M.Đ. je prijavila policiji da je 10. januara nepoznato lice dok je bila pored bankomata mimikom navelo da uđe u automobil Mercedes u kome se nalazilo drugo maskirano lice, saopćeno je iz Policijske uprave Doboj.

Ona je tvrdila da su joj ova lica bez upotrebe sile ukrala torbicu s novcem, ličnim dokumentima i stvarima, a zatim je ostavila na regionalnom putu Modriča-Doboj.

Tokom kriminalističe obrade M.Đ. je priznala da je lažno prijavila krivično djelo, a torbica sa svim stvarima, koja joj je navodno ukradena, pronađena je u devastiranoj kući u Modriči, gje ju je ostavila.

Iz Policijske upave Doboj podsjećaju građane da svako lažno prijavljivanje krivičnog djela predstavlja krivično djelo za koje je propisana novčana i kazna zatvora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak