Maloljetnik potrošio novac pa lažno prijavio napad

Radiosarajevo.ba
Maloljetnik potrošio novac pa lažno prijavio napad

Maloljetnik iz Priboja kod Lopara lažno je prijavio da su ga napala trojica nepoznatih mladića.

Prilikom kriminalističke obrade  ovaj 17-godišnjak je priznao da je razlog lažnog predočavanja činjenica ukućanima to što je nenamjenski potrošio manju količinu novca iz kuće, saopćeno je danas iz CJB Bijeljina.

Također, priznao je da je sam sebi nanio povrede, iscjepao odjeću, te gdje je sakrio telefonski aparat i ručni sat, a što je prijavio kao ukradeno.

U lažnom, iskazu ispričao je da su ga trojica muškaraca povezla automobilom te da je zadobio tjelesne povrede i to udarcima po tijelu, kao i da su mu uzeli i određene predmete.

Policijski službenici iz Lopara su preduzeli hitne mjere i radnje na rasvjetljavanju opisanog krivičnog djela, a kako ne bi došlo do većeg uznemiravanja građana.

Međutim, ispostavilo se da se radi o lažnom prijavljivanju krivičnog djela, zbog čega će tužilaštvu biti podnesen izvještaj protiv ovog sedamnaestogodišnjaka, javila je Fena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak