Majka nestale srednjoškolke: Mome djetetu se prijetilo i sada je nema

Radiosarajevo.ba
Majka nestale srednjoškolke: Mome djetetu se prijetilo i sada je nema

Sedamnaestogodišnja M. H. nestala je u ponedjeljak zajedno s drugom iz razreda D. P., nakon što je prekinula vezu s momkom s kojim se donedavno zabavljala. 

Ispričala je ovo za Radiosarajevo.ba Nermina H., majka nestale učenice srednje Elektrotehničke škole u Sarajevu.

Kako kaže, majka tinejdžerke bila je uvjerena da je njena kćerka otišla u školu u ponedjeljak te je ona otišla na posao. Međutim, tinejdžerka se kući više nije vratila. Njena majka nije sigurna šta je od odjeće imala na sebi njena kćerka kada je nestala.

"Bila sam na poslu uvjerena da je u školi, ali kada se kasnije nije pojavila počela sam brinuti i saznala sam da uopće nije dolazila u školu. Vidjela sam da nema njenih gojzerica, ali ništa drugo nije odnijela. Možda majicu ili dvije", priča nam majka nestale tinejdžerke. 

Slučaj je odmah prijavljen policiji, a u Elektrotehničkoj školi je održan sastanak svih roditelja s rukovodstvom škole. Međutim, srednjoškolci se još uvijek nisu pojavili. Navodno, mobiteli su im ugašeni i izvađene su kartice iz mobilnih aparata tako da policija ne može uhvatiti signal njihovih telefona. 

Uspostavilo se da su srednjoškolci nestali zajedno, te da su najvjerovatnije u vezi. Medijima su to potvrdili i roditelji nestalog mladića. 

Majka tinejdžerke tvrdi da je njenoj kćerki prijetila grupa mladića koji su se družili s njenim bivšim momkom. Navodno, zbog toga je izbila i tuča u školi te je jedan učenik povrijeđen. Pripremala se još jedna tuča te se sumnja da je upravo to razlog nestanka učenika.

"Prijetili su joj i ja sam vidjela da se s njom nešto dešava. Zato smo u subotu išli na porodični izlet na Skakavac kako bismo razgovarali s njom i malo je umirili. Međutim, ona je najednom nestala", ističe Nermina. 

Kako dalje priča, znala je da se njena kćerka druži s D. P. i vjeruje da su dobri drugovi. Pretpostavlja da je s njim negdje otišla. Najvjerovatnije negdje u planine jer je navikla planinariti uz prodicu, a sve od dokumenata što imaju i ona i njen drug upravo su planinarske iskaznice. 

"Samo želim da ih pronađu. Ovo nijedan roditelj ne može izdržati", kaže nam Nermina. 

Dvoje učenika su možda u Brezi?

Roditelji imaju informacije da bi 17-godišnjakinja i njen prijatelj mogli biti na području Breze, a u policiji su im rekli da su sve njihove područne uprave obaviještene o nestanku. 

Roditelji nestale M. H. su se ipak uputili u Brezu kako bi i sami potražili nestale i obavijestili poznanike o njihovom odlasku. 

Iz MUP-a Kantona Sarajevo nam je potvrđeno da je prijavljen nestanak dvoje učenika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak