Imširoviću osam godina zatvora zbog silovanja maloljetnice

Radiosarajevo.ba
Imširoviću osam godina zatvora zbog silovanja maloljetnice

Vernes Imširović iz Karaule kod Turbeta osuđen je u Okružnom sudu u Doboju na osam godina zatvora zbog silovanja maloljetnice iz Pribinića kod Teslića 23. marta prošle godine.

Silovana djevojčica je tada imala samo 15 godina, sa školskog igrališta se pješke vraćala kući kada ju je silovatelj presreo na putu i ugurao u auto.

“Imširović se određeno vrijeme vozao po selu bijelim Golfom 2, a onda je parkirao pored magistralnog puta. Kada je djevojčica prošla putem pored njega, izašao je iz vozila i krenuo za njom. Djevojčica je počela bježati i vrištati, ali ju je optuženi sustigao i zgrabio za kosu. Preko usta joj je stavio ruku da ne bi mogla dozivati pomoć, a onda ju je uvukao u vozilo”, navedeno je u presudi, piše Avaz.

Nakon toga, optuženi je upalio vozilo i odvezao se na proširenje pored puta, nedaleko od pravoslavne crkve u Pribiniću, gdje je i počinio zločin.

Iako je vrlo brzo identificiran, Imširović se u bijegu nalazio gotovo devet mjeseci, a uhapšen je 18. decembra prošle godine u Zenici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak