Identitet žene koju je usmrtio tramvaj još nepoznat

Radiosarajevo.ba
Identitet žene koju je usmrtio tramvaj još nepoznat

Na tramvajskom kolosijeku, na relaciji Ilidža-Baščaršija, na raskrsnici ulica Bulevar Meše Selimovića i ulice Srđana Aleksića, općina Novi grad, jučer oko 18 sati dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je smrtno stradala ženska osoba dobi od 60 godina.

Sarajevo: Žena poginula od udara tramvaja

Pješakinju je udario tramvaj marke "šatra" garažnog broja 502, vlasništvo KJKP GRAS-a kojim je upravljao vozać B.I. iz Sarajeva.

Smrt je konstatovana na licu mjesta, a uviđaj saobraćajne nesreće rukovodio je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Odsjeka za saobraćajne istrage Jedinice za saobraćaj i Odsjeka za kriminalističku tehniku i forenziku MUP-a Kantona Sarajevo.

Nakon izvršenog uviđaja tijelo ženske osobe je po naredbi dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, prevezeno vozilom Pokopa u prosekturu groblja Bare.

Policijski službenici rade na identifikaciji ženske osobe, a specijalista sudske medicine Hamza Žujo je Agenciji FENA potvrdio da će obdukacija tijela biti rađena sutra.

Od momenta nastanka saobraćajne nesreće pa sve do 19.45 sati tramvajski saobraćaj na relaciji Ilidža-Bačaršija i obratno je bio obustavljen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak