I dalje na snazi potraga za banjalučkim bombašem

Radiosarajevo.ba
I dalje na snazi potraga za banjalučkim bombašem

Banjalučka policija još uvijek nije pronašla Željka Stevanovića, osumnjičenog da je jučer u Banjoj Luci bacivši bombu ubio vozača autobusa Autoprevoza Boru Topića (53) i ranio još dva učenika. 

Ovo je za Radiosarajevo.ba potvrdila i Marija Markanović, glasnogovornica Centra javne bezbjednosti Banja Luka.

"Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Banja Luka su sa svim raspoloživim ljudskim i materijalnim kapacitetima tokom noći vršili pregled terena na kojem su sumnjali da se osumnjičeni nalazio, a s aktivnostima na njegovom pronalasku se nastavilo i u ranim jutarnjim satima", potvrdila je glasnogovornica tog centra Marija Markanović.

U potragu za Stevanovićem, osim policijskih službenika CJB Banja Luka, uključena je i specijalna jedinica policije MUP-a RS-a s timom vodiča službenih pasa, a tokom dana bit će angažiran i helikopterski servis RS-a.

Policija je pozvala građane i putnike koji su se nalazili u autobusu u vrijeme izvršenja krivičnog djela da se jave u najbližu policijsku stanicu ili na broj policije 122 radi ustupanja korisnih informacija o navedenom događaju.

U ovom bombaškom napadu, koji se desio zbog višegodišnjeg ličnog sukoba Stevanovića i Topića, vozač autobusa je poginuo nakon što mu je bomba eksplodirala u krilu dok je sjedio za volanom autobusa koji je zaustavio na stajalištu kako bi primio putnike.

Policija je još jučer bila opkolila Stevanovićevu kuću u naselju Lazarevo, nedaleko od mjesta eksplozije, ali on tamo nije pronađen. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak