Granična policija BiH: Sedam osoba uhapšeno prema potragama

0
Radiosarajevo.ba
Granična policija BiH: Sedam osoba uhapšeno prema potragama

Pripadnici Jedinice granične policije Bosne i Hercegovine Bijeljina, 30. jula 2024. godine, lišili su slobode M.M. (1992.), državljanina BiH. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je Osnovni sud u Doboju raspisao potragu za njim zbog krivičnih djela Teška krađa i Krađa. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Doboj.

Dan ranije, 29. jula 2024., pripadnici ove jedinice su prilikom ulaska u BiH na prijelazu Rača lišili slobode T.M. (1968.). Utvrđeno je da je Osnovni sud u Mrkonjić Gradu raspisao potragu za ovim državljaninom BiH i Kanade zbog krivičnog djela Teška tjelesna povreda. Predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Pripadnici Jedinice GPBiH Orašje, 30. jula 2024., lišili su slobode J.H. (1987.), nakon što je utvrđeno da je Policijska uprava Zvornik raspisala potragu za njim zbog krivičnog djela Prevara. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Šamac i predat službenicima Policijske stanice Osmaci.

Otkriven uzrok požara u Tučepima: Uhapšen stariji muškarac (65)

Prethodno, 28. jula 2024., pripadnici ove jedinice su lišili slobode E.D. (1994.) jer je utvrđeno da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu za njim zbog krivičnog djela Utaja. Bh. državljanin je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Orašje i predat službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Uz navedeno, 27. jula 2024., pripadnici Jedinice GPBiH Orašje su, također, na izlasku iz naše zemlje na prijelazu Orašje, lišili slobode N.O. (1971.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona zbog krivičnog djela Krivotvorenje isprave. Državljanin BiH je predat službenicima Policijske uprave Kalesija.

Na granici BiH i Hrvatske uhapšen kontroverzni poduzetnik

Pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 29. jula 2024., lišili su slobode J.M. (1995.) jer je utvrđeno da ga Općinski sud u Cazinu potražuje zbog krivičnog djela Oštećenje tuđe stvari. Bh. državljanin je na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao letom iz Frankfurta i predat službenicima Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo.

Istoga dana, pripadnici Jedinice GPBiH Gradiška, lišili su slobode S.V. (1989.), nakon što je utvrđeno da je Policijska uprava Banja Luka raspisala potragu za njim zbog krivičnog djela Oštećenje tuđe stvari. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Gradiška i predat službenicima Policijske uprave Banja Luka. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak