Granična policija BiH: Dvojica državljana BiH krijumčarila 27 osoba afroazijskog porijekla

0
AA
Granična policija BiH: Dvojica državljana BiH krijumčarila 27 osoba afroazijskog porijekla

Pripadnici Jedinice granične policije Bosne i Hercegovine Bosanska Gradiška u srijedu su uhapsili dvojicu državljana Bosne i Hercegovine, nakon što su otkriveni u krijumčarenju 27 osoba afroazijskog porijekla, saopćeno je iz Granične policije BiH.

"Krijumčarenje je spriječeno u mjestu Korovi na području općine Srbac kada su prilikom granične kontrole dva kombija, bh. nacionalnih oznaka, zatečene spomenute osobe afroazijskog porijekla bez identifikacionih dokumenata. Krijumčareni migranti su, u Upitnicima za migrante, izjavili da dolaze iz Afganistana", saopćeno je iz Granične policije.

Na području Zvornika spriječeno krijumčarenje osam migranata iz Pakistana

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

Dodaje se da su prema naredbi dežurnog tužioca Tužilaštva BiH, dvojica državljana BiH ispitana u svojstvu osumnjičenih i protiv njih ovoj instituciji bit će dostavljen izvještaj zbog počinjenog krivičnog djela krijumčarenje osoba.

"Vozila i drugi dokazni materijali koji su korišteni kao sredstvo izvršenja krivičnog djela su privremeno oduzeti. Krijumčareni migranti su predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH", dodaje se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak