Goran Mihajlović uhapšen zbog pokušaja ubistva u Doboju

Radiosarajevo.ba
Goran Mihajlović uhapšen zbog pokušaja ubistva u Doboju

Tridesetpetogodišnji Goran Mihajlović iz Doboja uhapšen je  zbog sumnje da je pokušao ubiti Rizaha Š. iz Šija  kod Tešnja, a kada je u subotu navečer pucao na njega i njegovo vozilo u pokretu. 

Ovo je za Radiosarajevo.ba potvrdila i Ljerka Stanimirović, portparol Centra javne bezbjednosti Doboj. 

Podsjećamo, do pucnjave je došlo sinoć u 23.15 u Ulici kneza Lazara u Doboju, a - osim manjih oštećenju na vozilu - povrijeđenih nije bilo. Kako se nezvanično saznaje, pucnjavi je prethodila prepirka. 

Rizah Š. se u tom trenutku nalazio u svom automobilu golf, a hici koje je ispalio uhapšeni, na svu srerću, završiili su u zadnjim lijevim vratima automobila. Mihajlović je pobjegao sa mjesta događaja, a na snazi je cijelu noć bila potjera za njim. 

Danas u popodnevnim satima on je lokalizovan i to u iznajmljenom stanu u Doboju. Izvršen je pretres stana i izuzeti su predmeti koji mogu poslužiti u dokazivanju pokušaja ubistva za koje se Mihajlović tereti. 

"Nakon završene krim obrade osumnjičeni će biti predat u  nadležnost Okružnog tužilaštva u Doboju", kazala je Stanimirović za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak