FOTO: Da li ste vidjeli ovu djevojku?

Radiosarajevo.ba

Iako je prošlo sedam dana, nestalim učenicima Srednje elektrotehničke škole iz Sarajeva još uvijek nema ni traga. 

Majka nestale srednjoškolke: Mome djetetu se prijetilo i sada je nema

Naime, tačno prije sedam dana nestali su sedamnaestogodišnjaci David P. i Medina H. i uprkos potragama ni do danas im nema traga. 

Ovo su za Radiosarajevo.ba potvrdili roditelji nestale djevojke Nermina i Suad koji su našoj redakciji dostavili i slike njihove nestale kćerke. Prema njihovim riječima, sada već strahuju za život svoje kćerke i samo mole Boga da im se vrati živa i zdrava.

"Ništa mi više nije važno, samo da je ponovo vidim živu i zdravu", kazala je za Radiosarajevo.ba Nermina H.

Kako nam je ispričala, pokušali su zajedno sa starijom kćerkom pronaći podatke u kompjuteru o tome koje je sve stranice posjećivala kako bi je barem po tome slijedili jer to im je jedini trag koji imaju. 

"Pronašli smo u računaru da je tražila informacije o Army shopu i boravku u prirodi pa idemo sada do Army shopa da vidimo da li je neko možda tamo vidio", kažu nam roditelji.

Roditelji nestalog dječaka ranije su dobili dojavu da su djeca viđena u Brezi, a Medinini roditelji su odmah otišli tamo.
 
"Policija je bila izuzetno predusretljiva i jedan inspektor nam je rekao da je moguće da ju je vidio kako stopa u pravcu Vareša. Odmah smo sve obišli tamo, podijelili fotografije s nadom da će se javiti, ali do sada ništa", ističe Nermina.

Podsjećamo, roditelji vjeruju da su učenici nestali pošto se spremala tuča u školi koju su pohađali u kojoj bi njih dvoje trebali biti pretučeni. Navodno, Medina H. je nekoliko dana prije raskinula s dečkom s kojim je duže vrijeme bila u vezi. Vjerovatno se zbog toga već dogodila jedna tuča u kojoj je izudaran momak s kojim je nestala, a drugom je slomljen nos.

Zbog dečka s kojim je bila u vezi, malo ko je smio s njom pričati u razredu, a kada je prekinula takvu vezu, grupa okupljena oko njenog bivšeg dečka joj je prijetila kao i dečku s kojim je nestala.
 
Očajni roditelji mole sve one koji imaju bilo kakvu informaciju da kontaktiraju Suada H., oca nestale djevojke na broj 061 147 877 ili pak najbližu policijsku stanicu. 

 
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak