Emotivna objava bivše učenice ubijene profesorice: 'Ne postoje riječi da opišu tugu i bol...'

2
Radiosarajevo.ba
Emotivna objava bivše učenice ubijene profesorice: 'Ne postoje riječi da opišu tugu i bol...'

Stravičan zločin potresao je danas, 21. augusta Sanski Most.

U pucnjavi koja se danas u jutarnjim satima dogodila u objektu Gimnazije, ubijeni su direktor ove obrazovne ustanove, Nijaz Halilović, sekretarica Nisveta Kljunić i profesorica engleskog jezika, Gordana Midžan.

Njih troje je iz automatske puške ubio Mehemed Vukalić, pomoćni radnik, a zatim je pokušao počiniti samoubistvo tako što je sebi pucao u prsa.

Potvrđeno: SIPA uhapsila Vladimira Stanimirovića

Ubijeni direktor Nijaz Halilović je bio dugogodišnji funkcioner SDP-a u ovoj općini.

U aktuelnom mandatu je bio vijećnik u Općinskom vijeću Sanski Most. Iako je bio na posljednjem 33. mjestu na listi, on je dobio 358 glasova i dobio je mandat. On je bio prijavljen i kao kandidat za Općinsko vijeće Sanskog Mosta i na izborima koji će se održati u oktobru.

Načelnik Sanskog Mosta: "Čitavo jutro pokušavamo da shvatimo šta se desilo"

Na društvenim mrežama se brojni učenici opraštaju od omiljene profesorice engleskog jezika Gordane Midžan.

"Kao neko ko je imao čast četiri godine da sjedi u klupi i prisustvuje časovima cijenjene profesorice Gordane Midžan imam potrebu da napišem ovo što slijedi. Poštovana, voljena, omiljena moja profesorice, ne postoje riječi kojima se bol i tuga koju trenutno osjećam mogu opisati, pored toga što ste izvrstan predavač, Vi ste jedno divno ljudsko biće, jedna divna i graciozna žena, primjer.

Uvijek ću se rado sjećati osmijeha na Vašem licu, zvuka Vaših potpetica koji odjekuju hodnikom gimnazije, Vašeg stila, Vaših toplih savjeta koji su meni kao tinejdžerki dosta pomogli i koje dan danas pratim. Trudili ste se da nastava bude održana što kvalitetnije, ozbiljnije, ali nikad niste mašili priliku da na licima svojih učenika izazovete osmijeh. Važite za pravednog profesora, pamtit ću dok sam živa kad ste mi upisali jedinicu u dnevnik jer sam šaptala drugu iz klupe. Kad se oglasi zvono koje bi označilo kraj časa, preobrazili bi ste se iz profesorice Gordane u nama svima omiljenu Gocu.

Pričali bi ste o svojim studentskim danima, svojim ljubimcima, davali bi najbolje ljubavne savjete, najljepše komplimente… Posljednji put sam Vas vidjela na maturi svoje sestre, izgledali ste prelijepo kao i ubičajno, zagrlile smo se, udijelile komplimente jedna drugoj, voljela bih da sam Vas barem još jednom vidjela nakon toga. Zbirka bi se mogla napisati o sa Vama provedenim trenutcima. 'Only english Hana, please.' My beloved teacher, the light of my highschool days, my rolemodel, my fashion icon, the lovliest woman I ever got to know. Gordana Midžan. May your beautiful soul rest in peace", piše u objavi Hanne Dizdarević, bivše učenice Gordane Midžan.

Sve detalje o ovom slučaju pratite na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak