Drogirani Sarajlija autom završio na livadi pa polupao stakla na Fiatu

Fena
Drogirani Sarajlija autom završio na livadi pa polupao stakla na Fiatu
Muškarac iz Sarajeva, S.H. (1981.) izazvao je 2. augusta u Bosanskoj Kostajnici saobraćajnu nezgodu pod uticajem opojnih droga, a zatim polupao stakla na automobilu Fiat Stilo.

U vozilu, u momentu kada je s kolovoza sletjelo na livadu pored nezavršene zaobilaznice na području općine Bosanska Kostajnica, bili su i E.K. (1994.) i jedna maloljetna osoba.

Policija je utvrdila da je S.H., nakon saobraćajne nezgode, izašao iz auta i pajserom izvršio lupanje svih stakala na vozilu, te skinuo registarske tablice s vozila i bacio ih, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Prijedor.

Daljim pregledom vozila i osoba, policijski službenici su pronašli veću količinu alata koji se koristi prilikom izvršenja krivičnih djela, a u neposrednoj blizini su pronađene odbačene registarske tablice za koje je utvrđeno da pripadaju drugom putničkom automobilu.

Utvrđeno je i da su osobe S.H. i E.K. bili pod uticajem psihoaktivnih supstanci.

Od E.K. su oduzeta dva manja pakovanja bijelog praha, koji svojim izgledom asociraju na opojnu drogu spid, a policijskim službenicima je rekao da je drogu dobio od S.H.

U toku je rad na dokumentovanju i kompletiranju predmeta nakon čega će  Okružnom tužilaštvu Banja Luka, Područna kancelarija Prijedor, biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu omogućavanje uživanja opojnih droga, te zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog uzrokovanja saobraćajne nezgode protiv S.H.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak