Drama u Nahorevu: Oštrim predmetom napao radnika ViK-a, a priveden i zbog nasilja u porodici

Radiosarajevo.ba
Drama u Nahorevu: Oštrim predmetom napao radnika ViK-a, a priveden i zbog nasilja u porodici

U nedjelju, dana 29. septembra, u Nahorevu se dogodila prava drama.

Kako je potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba iz Ministarstva unutrašnjih poslova KS, muškarac iz Nahoreva je uhapšen zbog krivičnog djela nasilje u porodici, te nanošenja lake tjelesne povrede.

"Informišemo Vas da je muškarac A.Z. (1963) lišen slobode dana 29. septembra.2024. godine u 18:40 sati zbog krivičnog djela Nasilje u porodici (član 222. KZ FBiH). O pojedinačnim slučajevima krivičnog djela Nasilje u porodici, Uprava policije MUP-a KS ne saopćava druge detalje.

Tragedija u BiH: Muškarac izgubio život nakon slijetanja s traktorom u rijeku

Istovremeno, ovom 61-godišnjem muškarcu se stavlja na teret i krivično djelo Lahka tjelesna ozljeda (član 173. stav 1. KZ FBiH) koje je počinio dana 29.septembra 2024. godine nad N.Z., uposlenikom KJKP Vodovod i kanalizacija. Naime, A.Z. je u službenim prostorijama KJKP ViK u ulici Nahorevska, u alkoholisanom stanju, oštrim predmetom nanio povredu – posjekotinu lijeve podlaktice muškarcu N.Z., kojem je u Općoj bolnici Sarajevo konstatovana lakša tjelesna povreda."

Uhapšeni A.Z. je u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a KS na kriminalističkoj obradi, nakon čega će biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak