Doboj: Potraga za muškarcem koji je upucao maćehu

Radiosarajevo.ba
Doboj: Potraga za muškarcem koji je upucao maćehu

Policija nastavlja intenzivnu potragu za Velimirom Radovanovićem (57) iz Kostajnice kod Doboja, koji je 29. marta, iz automatskog oružja pucao u maćehu Zagorku Radovanović (76), a potom pobjegao u šumu u okolini porodične kuće.

Zagorka je, nakon zadobivenih povreda u donjem predjelu leđa operirana i nije životno ugrožena, dok Velimir još izmiče policiji.

Glasnogovornica Centra javne bezbjednosti Doboj Ljerka Stanimirović je danas potvrdila Feni da pripadnici policije vrše obilazak šireg područja, gdje se dogodio ovaj slučaj.

U potragu za Radovanovićem je uključena i Jedinica za podršku CJB Doboj, te kako je navela, Radovanović nakon ovog slučaja nije pucao i nema ugrožavanja osoba i imovine.

Pregovarački tim policije je jednom i uspio stupiti u kontakt s Radovanovićem, ali je veza ubrzo prekinuta i potraga za njim nastavljena.

Prema nezvaničnim informacijama, bjegunac je u tom momentu bio u alkoholiziranom stanju, a u sličnom stanju i ranije je pravio ispade.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak