Detalji tučnjave na Baščaršiji: Uhapšena dvojica maloljetnika, više osoba povrijeđeno

1
Radiosarajevo.ba
Detalji tučnjave na Baščaršiji: Uhapšena dvojica maloljetnika, više osoba povrijeđeno

U srijedu, 9. oktobra, u 11:50 sati, Policijska uprava Stari Grad Sarajevo je zaprimila dojavu da je u bašti ugostiteljskog objekta na Baščaršiji došlo do fizičkog sukoba između više osoba.

Kako navode iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, istog dana oko 20,00 sati, policijski službenici PU Stari Grad lišili su slobode dvije maloljetne osobe, rođene 2007. godine u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo Nasilničko ponašanje (član 362. stav 2. KZ FBiH) u vezi s članom 31. istog Zakona (Sauučiniteljstvo), dok je jedna od njih počinila i krivično djelo Teška tjelesna ozljeda (član 172. KZ FBiH).

Maloljetne osobe se dovode u vezu s incidentom koji se dogodio oko 11,50 sati u bašti ugostiteljskog objekta, u ulici Bravadžiluk, općina Stari Grad, kojom prilikom je 18-godišnji T.B. iz sarajeva zadobio tešku tjelesnu povredu nanesenu oštrim predmetom i u KCUS je zadržan na daljem liječenju.

Podnesena krivična prijava protiv ministra Nenada Nešića

Također, lakše tjelesne povrede zadobili su 18-godišnjaci A.T. i B.B., iz Sarajeva, koji su nakon ukazane ljekarske pomoći upućeni na kućno liječenje. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a osumnjičene osobe su predate u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak