Detalji pucnjave u centru Sarajeva: Uhapšen muškarac (33), svemu prethodila tuča

0
Radiosarajevo.ba
Detalji pucnjave u centru Sarajeva: Uhapšen muškarac (33), svemu prethodila tuča

Pucnjavi, koja se dogodila u ulici Čobanija u Sarajevu u četvrtak, 3. oktobra, prethodila je tučnjava.

Kako navode iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u 20,30 sati, policijski službenici PU Centar lišili su slobode A.V., rođen 1991. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Nasilničko ponašanje (član 362. stav 2. KZ FBiH).

Imenovani se dovodi u vezu s narušavanjem javnog reda i mira tučom između više osoba u ulici Čobanija, općina Centar, u kojoj je E.M. zadobio lakše tjelesne povrede, a nakon toga je došlo do upotrebe vatrenog oružja – ispaljenjem hica u zrak, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba.

Udruženje Colibri poziva građane na učešće u humanitarnoj akciji

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a osumnjičeni je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Uviđaj na licu mjesta obavili su pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog događaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak