Detalji policijske akcije na Dobrinji: Amar Bašić i ostali uhapšeni zbog pucnjave, pljački...

0
Radiosarajevo.ba
Detalji policijske akcije na Dobrinji: Amar Bašić i ostali uhapšeni zbog pucnjave, pljački...

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo predali su danas u nadležnost Sudske policije 35-godišnjeg muškarca A. B., koji je u četvrtak, na osnovu potrage, uhapšen u naselju Dobrinja, općina Novi Grad.

Riječ je o nastavku operativne akcije „Porto“, provođene pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo s ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja više krivičnih djela razbojništva i teških krađa.

Prethodno su 3. jula uhapšeni 25-godišnji A. H. i 24-godišnji A. K.

Anketa | Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?

Za ovu trojicu muškaraca postoji osnov sumnje da su od 13. do 21. juna na području Kantona Sarajevo počinili četiri razbojništva i dvije teške krađe, pri čemu je pričinjena materijalna šteta viša od 100.000 KM na štetu fizičkih i pravnih lica.

Policijska akcija na Dobrinji: Uhapšen akter pucnjave u Švrakinom Selu

A. H. se tereti i za krivično djelo iz ZONDINOM-a KS, dok se  A.B. tereti i za krivična djela - napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti i sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje, saopćeno je iz MUP-a KS.

Podsjetimo, portal Radiosarajevo.ba, ranije je objavio da je u ovoj akciji uhapšen Amar Bašić. On je akter pucnjave koja se dogodila 3. jula u sarajevskom naselju Švrakino Selo. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije

Podijeli članak