Detalji obdukcije: Adis Đorđijević ubijen iz vlastitog pištolja

Radiosarajevo.ba
Detalji obdukcije: Adis Đorđijević ubijen iz vlastitog pištolja

Adis Đorđijević (1983) ubijen je jučer na cesti koja vodi od sarajevskog naselja Vraca do Trebevića. Ubijen je nakon potjere koja je za njim počela nakon što je policija dobila dojavu da je "neko oteo djevojku".

Prve informacije govore da je Adis oteo Lejlu M.

Kako je za portal Radiosarajevo.ba potvrđeno iz Ministarstva za unutrašnje poslove (MUP) Kantona Sarajevo (KS), njima je u 14.20 prijavljeno da je u ulici Hamdije Čemerlića (Novo Sarajevo) muškarac na silu ugurao žensku osobu u ljubičastu Škodu te da se velikom brzinom udaljio prema Zagrebačkoj ulici.

Izvršenom obdukcijom je utvrđeno da ispaljeni projektil u tijelo nastradalog Adisa Đorđijevića potiče iz njegovog vatrenog oružja koje se nalazilo u vozilu Škoda, u kojem je bio i on, kazala nam je Danka Tešić, portparol CJB Istočno Sarajevo.

Ona je dodala da policija poduzima dalje istražne radnje, te da detalji ranjavanja još uvijek nisu utvrđeni.

Da li je pištolj opalio prilikom svađe sa djevojkom ili je posrijedi nešto drugo, pokazaće se uskoro.

Tom prilikom Đorđijeviću je metak prošao kroz stomak i izašao na leđa. Obdukcija tijela preminulog pokazala je da je metak ispaljen upravo iz Đorđijevićevog, a ne policijskog pištolja. 

Uhapšena Lejla Muhović, koja se također nalazila u automobilu Škoda, još uvijek se nalazi u policijskim prostorijama, s obzirom da je naložen pritvor u trajanju od 24 sata.

Prema nezvaničnim informacijama, Lejla je bila zaručnica ubijenog Adisa.

Adis Đorđijević je od ranije poznat policiji i javnosti. Posebno je znan slučaj iz 2011. kada je njegov otac Mirsad ušetao u Policijsku stanicu Centar u Sarajevu s bombom u ruci, zahtijevajući da njegov sin Adis bude pušten iz pritvora.

Pritvoren je zbog sumnje da je u klubu Hacijenda pokušao ubiti Džengisa Halilovića. Uhapšen je i u maju prošle godine zbog posjedovanja marihuane, a četiri godine ranije bio je zboden nožem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak