Detalji nesreće sa gradilišta: Povrijeđena dvojica radnika, jednom je željezo priklještilo glavu

0
Radiosarajevo.ba
Detalji nesreće sa gradilišta: Povrijeđena dvojica radnika, jednom je željezo priklještilo glavu

Policijska uprava Mostar obaviještena je od strane Centra urgentne medicine (CUM) Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar da su u ovu ustanovu sa povredama primljene dvije osobe.

"Kod jedne osobe konstatirane su lakše, a kod druge osobe konstatirane su teške tjelesne povrede (u predjelu glave)", potvrdila je dežurna tužiteljica Tužiteljstva HNK za Hercegovina.info.

Obje osobe su bile angažirane kao radnici na jednom od objekata u krugu nekadašnjeg 'Žitoprometa', odnosno kod novog mosta.

Nesreća na putu prema Bjelašnici: Automobil završio na krovu, jedna osoba povrijeđena

"Oni su strani državljani, odnosno državljani Turske. Prema izjavi jednog od povrijeđenih, prilikom obavljanja redovnih radnih zadataka, došlo je do nesreće, te je na njih pala željezna konstrukcija (mata)", kazala je ona.

Po njenoj naredbi, policijski službenici poduzimaju dalje mjere i radnje kako bi se utvrdilo kako je došlo do ove nesreće.

"Potrebno je pronaći i saslušati osobu koja vrši nadzor radova, ali i druge aktivnosti, budući da osim izvođača radova, na navedenom gradilištu postoji i nekoliko podizvođača", zaključila je dežurna tužiteljica.

U vrijeme vršenja uviđaja, na gradilištu nije pronađen niko, te je tužiteljica izdala naredbu kako bi se pronašli investitori, predstavnici izvođača radova, kao i nadzorni organi.

Tužiteljica je navela kako će se u narednom razdoblju poduzeti sve zakonom propisane aktivnosti kako bi se otkrio uzrok i eventualni propusti oko ovog nemilog događaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak