Detalji jezivog zločina u Brčkom: Pijančio u kući žrtve pa ga ubio

0
Fena
Detalji jezivog zločina u Brčkom: Pijančio u kući žrtve pa ga ubio

Postupajući po prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta BiH, Osnovni sud odredio je pritvor Mirku Andriću (49), osumnjičenom da je prije nekoliko dana u mjestu Gornjem Zovik, južno od Brčkog, ubio Lovru Čerkezovića.

Jednomjesečni pritvor Andriću određen je zbog opasnosti da bi utjecajem na svjedoke mogao ometati krivični postupak, navodi se u saopćenju.

"Tužilaštvo Distrikta otvorilo je istragu protiv Andrića zbog sumnje da je prije nekoliko dana u Gornjem Zoviku, zaseoku Bunarić, u blizini planinarskog doma Sveti Bernard lišio života Čerkezovića. Kako se navodi u naredbi o provođenju istrage, nakon što su se uz konzumiranje alkoholnih pića družili u kući žrtve, u susjednom naselju Boće, oni su Lovrinim automobilom došli do Bunarića, a u toku vožnje došlo je do verbalne prepirke i skretanja na šumski put u blizini planinskog doma Sveti Bernard. Izašavši iz auta nastavili su prepirku, a potom je osumnjičeni više puta udario žrtvu rukama i nogama po tijelu i glavi, a zatim i tupim predmetom u predjelu leđa, oborivši ga na zemlju. Svjestan da takvom radnjom može nastupiti njegova smrt, Mirko je uhvatio Lovru za vrat objema rukama stiskajući ga upotrebom fizičke snage i lupajući ga tako više puta glavom od zemlju, na koji način ga je lišio života", navedeno je prijedlogu za određivanje pritvora.

Elegancija i podrška: Mirela Bećirović u centru pažnje na reviji mladih dizajnera

Pošto je 24. juna uhapšen, policija je nad njim izvršila kriminalističku obradu nakon čega ga je jučer, 25. juna, predala Tužilaštvu.

Tužilaštvo je u prijedlogu ocijenilo da postoji opasnost od bijega osumnjičenog, kao i bojazan da bi utjecajem na svjedoke mogao ometati krivični postupak.

Radi se o krivičnom djelu koje je posebno teško, s obzirom na način izvršenja i posljedice, te da bi puštanje osumnjičenog na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, saopćeno je iz Tužilaštva Distrikta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak